Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tenor Jaume Aragall i el periodista Manel Fuentes seran investits d’honor en els actes de la Setm

L’emblemàtic edifici de la Pedrera de Barcelona va acollir dimarts l’acte de presentació de la 24ena Setmana del Cava organitzada per la Confraria del Cava de Sant Sadurní que tindrà lloc entre el

Pere Bonet presidia la presentació per primera vegada i a la taula estava acompanyat pel conseller d’agricultura, Antoni Siurana, el president del consell regulador, Gustau Garcia Guillamet, el president de l’Institut del Cava, Magí Raventós i per la presidenta dels Joves Confrares, Núria Plazas.

L’acte va servir també perquè la dissenyadora Ágatha Ruíz de la Prada presentés el cartell de la Setmana del Cava d’aquest any. Un cartell que porta el segell d’aquesta dissenyadora madrilenya de mare catalana, que va aprofitar per dir que està molt contenta d’haver col.laborat amb el cava aquest any per donar suport a un producte que a Madrid ha patit els efectes d’una polèmica.

Ágatha Ruíz de la Prada va assegurar fins i tot d’amagat es beurà més cava que mai a Madrid pels efectes del morbo del que està prohibit. En relació al cartell presenta un raïm de color fúcsia que quan es transforma en cava dins la copa es converteix en cors d’enamorament.D’altra banda el nou president de la Confaria , Pere Bonet, va explicar les dues novetats principals d’aquest any. Una és les jornades tècniques gastronòmiques "La cuina del cava" que es celebraran el 10 d’octubre a l’Hotel Joan Carles I de Barcelona.

L’altra novetat serà un ral.li de cotxes antics , amb vehicles anteriors al 1935 que també passarà per Vilafranca.

La resta d’activitats previstes són les mateixes dels darrers anys, excepte el Tren al País del Cava que aquest any s’ha suprimit del programa d’actes.

El tenor català, Jaume Aragall serà nomenat confrare d’honor el 14 d’octubre i el periodista, Manel Fuentes, ho serà el dia 15 dels joves confrares. Recordem també que Maria José Suárez, miss Espanya de 1996 i presentadora de TV, serà coronada reina del cava el dia 8 d’octubre, el mateix dia que el periodista, àngel Casas, pronunciarà el pregó que encetarà els actes de la setmana de cava. En el transcurs de l’acte d’ahir tan el conseller d’agricultura com els representants de les institucions del cava van reconèixer que el sector pagès passa per un mal moment aquest any i van assegurar que treballaran per aconseguir la unitat del sector per tal de continuar afavorint un creixement del negoci del cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: