Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut d’Estudis Penedesencs dóna suport a la proposta de divisió territorial en vegueries

Aquesta proposta ha estat exposada des de fa alguns mesos per una plataforma amb seu a Vic i que proposaria que la vegueria central es partís i donés pas a tres de noves.

Aquesta nova divisió portaria a que l’Anoia s’incorporés al Penedès històric, juntament amb l’Alt i Baix Penedès i el Garraf.

Des de l’Institut d’Estudis Penedesencs es dona recolzament a aquesta proposta, ja que consideren que és important, tot i que el seu president, Joan Solé, opina que hi pot haver diferents interpretacions.

En aquest sentit, Solé comenta que hi ha zones de l’Anoia que no veurien en bons ulls la seva incorporació al Penedès Històric, ja que optarien més per la Segarra. Les zones més del sud de l’Anoia, d’Igualada cap a l’Alt Penedès, si tindrien més tendència a sumar-se a la vegueria del Penedès Històric, ja que tenen més vincles comercials i històrics amb l’Alt Penedès.

Aquesta proposta no passa de moment de ser una més, dins de les que apareixen arreu al voltant de la que ha de ser la nova divisió territorial de Catalunya. Joan Solé ha comentat que en els propers dies es farà una presentació d’aquesta proposta de la Plataforma per l’Alt Ter a Vilafranca, per tal que puguin presentar personalment la seva idea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: