Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC ha estat a punt de trencar el pacte de govern a l’Ajuntament de Vilafranca

El pacte de govern a l’ajuntament de Vilafranca ha estat a un punt del trencament segons ha explicat avui el portaveu del grup municipal dels republicans, Ramon Xena.

Xena va anunciar el passat mes d’octubre que en opinió d’ERC el pacte no funcionava de forma correcte per una manca d’informació que denotava manca de confiança. A la roda de premsa estava acompanyat dels altres dos regidors del grup, Joan Rios i Joan Recasens.

Ara fa 15 dies li van plantejar a l’alcalde un escrit amb diferents propostes per tal de millorar aquesta situació i no ha estat fins aquest darrer cap de setmana que han rebut resposta. Així ho van explicar ahir en una reunió de militants d’ERC, per valorar el pacte de govern i en la qual es va decidir donar un marge de confiança fins el proper mes de març. Entre els punts del document acordat amb el PSC per millorar la relació hi ha qüestions relatives a l’organització interna i a la informació. Xena ha explicat també que s’ha sol.licitat una implicació més directa del coordinador de govern en temes d’urbanisme i de via pública.

En relació a la Via Pública, Xena ha reconegut que no s’estan produint les millores que el seu grup municipal desitjava però ha remarcat que en els propers mesos es notaran canvis, sobre tot perquè es vol fer una revisió de les concessions en les empreses que treballen en la neteja de la via pública.

Com a detall dels canvis que ERC vol que es produeixin en les relacions amb el PSC al govern el portaveu republicà ha posat l’exemple de la sanció que ha rebut el president de l’associació de veïns del barri de l’Espirall, Antonio Díaz, per els incidents que es van produir en la darrera festa del barri. Díaz i altres persones van increpar la policia local per el retard de l’actuació policial. Govern Civil els ha imposat una multa de 900 euros i Ramon Xena va reclamar que l’ajuntament actués per tal de retirar aquesta multa. Petició que va ser acceptada però que no s’ha materialitzat. En aquesta questió, Xena ha anunciat que finalment l’advocat de l’ajuntament presentarà un recurs administratiu per evitar que els veïns acabin pagant la multa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: