Dimarts, 21 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els veïns de Pla de Cavalls, a Pacs, s’organitzen en patrulles nocturnes a causa dels robatoris

Es tracta d’una mesura provisional ja que en aquests moments s’estudia també la possibilitat de contractar una empresa de seguretat, una qüestió que s’ha de decidir en una reunió aquest divendres.

Des de fa una setmana, algunes de les cases del Pla de Cavalls han sofert robatoris a les nits. En concret els veïns van detectar divendres 5 de novembre els primers incidents en algunes cases, que es van repetir al llarg de tota la setmana. A causa d’això, divendres passat van fer una reunió per plantejar-se solucions davant del clima d’inseguretat que els portava el sentir-se indefensos a casa seva.

Després de parlar amb la Guàrdia Civil, que en aquests moments es troba saturada a la comarca per els diferents incidents que han passat en els darrers mesos, van acordar prendre diferents mesures. S’ha fet una cadena telefònica entre els veïns per avisar-se en cas de necessitat, s’ha contactat amb les institucions i l’administració per demanar més vigilància, però de moment i a l’espera d’una solució han decidit posar en marxa patrulles ciutadanes nocturnes per vigilar els carrers. Carmen Chichoné és una de les veïnes afectades.

Faran torns per parelles per cobrir la franja de les 12 de la nit a les 6 de la matinada. Es tracta d’una mesura provisional ja que en aquests moments estan estudiant també la possibilitat de contractar una empresa de seguretat, una qüestió que s’ha de decidir en una reunió aquest divendres. El que fan ara els veïns és controlar qui accedeix a partir de la mitjanit a la zona.

A la zona del Pla de Cavalls hi ha unes 70 cases, i els veïns demanen a l’administració, ja sigui el govern central o la Generalitat, que doti de més mitjans les forces de seguretat a la comarca per pal·liar els problemes de seguretat ciutadana que en els darrers mesos s’han detectat en diferents municipis de l’Alt Penedès.

Programació

Ràdio Vilafranca

19:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Lourdes Sánchez - Medi ambient i habitatge

Penedès Televisió

19:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Josep Ferrer, cantant

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: