Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pressupost de la Generalitat del 2005 es centrarà en educació, infraestructures i seguretat

El diputat Roberto Labandera ha explicat quins son els objectius del govern en la proposta de pressupostos que ha presentat el conseller Castells i que s’han de debatre en el Parlament.

Els grans eixos se centren en millorar les polítiques de benestar, suport al creixement econòmic i infraestructures i millores en la seguretat. Més del 60% del pressupost es destina a polítiques socials, educació i sanitat.

Les inversions s’incrementen en un 65% en comparació del pressupost del 2004.

Pel que fa a l’Alt Penedès en el capítol d’inversions es destinarà una partida d’un 13 milions i mig de pessetes amb una atenció sobre tot en educació.

També hi haurà una atenció especial a les infraestructures i habitatge. S’ha compromès una partida per la cobertura de l’AVE a Vilafranca, es pressuposta la variant de la carretera C-243 a Sant Sadurní d’Anoia o habitatges de protecció oficial a la Triola de la capital del cava i a la Girada de Vilafranca.

També es fa una inversió destacada a la carretera C-15.

Labandera ha assenyalat també que està prevista una partida de 5 milions d’euros per la construcció dels nous jutjats de Vilafranca. També es vol concretar una aportació concreta per la ampliació de l’hospital.

De forma general el diputat socialista ha remarcat que el capítol de personal creix molt, però es basa en millorar aspectes d’educació, seguretat i sanitat, amb la contractació de 3600 mestres per reforçar les necessitats educatives, mil nous mossos d’esquadra i 250 metges i infermeres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: