Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nous contenidors de vidre amb recollida de piles a Gelida

L’Ajuntament de Gelida continua millorant i renovant el servei de recollida de residus.

Des del passat mes gener s’ha doblat la freqüència de recollida de les fraccions d’envasos, vidre i paper i cartró. Això ha permès una notable millora en els 34 punts de recollida selectiva que hi ha repartits per tot el territori municipal, per evitar els desbordaments de residus als voltants dels contenidors. Aquesta setmana, des de les Regidories de Serveis Municipals i de Medi Ambient, s’ha procedit a la renovació de 12 contenidors de vidre, dels més antics, i s’ha aprofitat per a afegir el nou servei de recollida de piles bastó, de petaca o piles botó usades. Les piles que es fan servir en transistors, joguines, llanternes, rellotges o calculadores, contenen alguns metalls pesants com el mercuri, el cadmi o el plom, que són potencialment perillosos per a la salut i el medi ambient. Per aquest motiu, les piles es consideren residus especials i estan subjectes a una recollida i tractament específics. Perquè gelidencs i gelidenques puguin dipositar les piles de forma segura, s’han instal·lat petits contenidors de color vermell units als contenidors de vidre. Les piles seran recollides per al seu tractament i el reciclatge dels seus components.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: