Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una vilafranquina que estudia a Edimburg confia que el referèndum escocès serveixi perquè Madrid permeti votar

Aquesta setmana, escocesos i turistes han aprés que els catalans volen votar el proper 9-N per decidir el seu futur i que el govern espanyol no ho permet.

Senyeres, estelades, sardanes i pancartes amb el lema “Catalans want to vote” han omplert els carrers d’Edimburg.

Entre aquest desplegament de catalans hi havia vilafranquins i penedesencs que han volgut viure  el referèndum en directe.

Si ahir recollíem les impressions d’un vilafranquí que actuava com a observador internacional, avui us oferim les reflexions d’una jove estudiant vilafranquina, amb beca Erasmus a Edimburg, l’Alba García.

Davant mateix del Parlament escocès, obra del català Enric Miralles, ens deia que malgrat el “fair play” britànic, hi havia tensió aquestes darreres setmanes i que tant els partidaris del sí, com del no necessitaven que el procés s’acabés per obtenir una resposta.

 

Conscient que el sí beneficiaria els catalans, l’Alba voldria que el govern espanyol n’hagi tret una lliçó de democràcia i permeti votar el 9-N.

Finalment, ha guanyat el no però més enllà del resultat, hi ha una xifra molt destacable: el 85% de participació assolit, tot un rècord, i el respecte i la bona convivència entre partidaris del sí i del no.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: