Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lliurat a l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles el projecte executiu de Can Xerta

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles, el projecte executiu de la primera fase de consolidació estructural de l’edifici de Can Xerta, un antic molí paperer en desús, de propietat municipal, que es troba en molt mal estat de conservació.

L’objectiu de l’Ajuntament és rehabilitar aquest edifici, que disposa d’una superfície útil construïda de 496 m², per ubicar-hi un equipament que tindria com a ús principal un Centre d’Interpretació del paper.

L’objectiu d’aquesta primera fase de rehabilitació és revertir l’estat de ruïna que afecta l’edifici i dotar al seu sistema estructural de les prestacions adequades per a l’ús públic futur. Les actuacions s’han dissenyat per tal de donar compliment a les prestacions de seguretat, habitabilitat i funcionalitat que un equipament de pública concurrència requereix.

L’estudi dividia les actuacions en diferents fases, i la primera d’aquestes és la que inclou aquest treball, la fase de consolidació estructural.

El pressupost total d’aquestes obres és de 229.743 € dels quals la Diputació aportarà 196.709 €, amb un període de construcció de sis mesos. El cost de redacció del projecte ha estat de 18.000 € que ha estat finançant per la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta actuació el municipi de Sant Pere de Riudebitlles inicia el procés per rehabilitar el patrimoni industrial existent, que permetrà dotar la vila d’un atractiu patrimonial i turístic que serveixi per dinamitzar socialment i econòmicament el centre de la població.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: