Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comissió de festes del Pla del Penedès apunta possibles canvis a la festa major de l’any vinent per millorar els horaris

Aquest darrer cap de setmana s’ha celebrat el gruix dels actes de la festa major del Pla, que ja es van iniciar la setmana anterior.

Un dels actes més concorreguts va ser la cercavila dels balls, que reuneia la participació de diversos grups, amb molta presència de balladors infantils, i amb la participació també d’alguns grups de Vilafranca.

La cercavila municipal començava a dos quarts de sis de la tarda d’aquest diumenge encapçalada pels petits diables, tampoc hi podien faltar els gegants del Pla, i la cercavila també s’acompanyava d’uns menuts cavallets, uns panderos en format timbalers o del ball dels bastoners. També es podia veure el ball de les gitanes i el dels pastorets i acompanyaven la cercavila els Falcons de Vilafranca.

 

La regidora de cultura de l’Ajuntament del Ple, Anna Rosaura, es mostrava molt satisfeta de la participació als actes de la Festa Major, assenyalant que la comissió de festes ha procurat mantenir la tònica dels darrers anys però incorporant alguna novetat, com per exemple el mocador de la festa.

Tot i la satisfacció amb el resultat de la festa sí que és cert que la comissió valorarà alguns canvis de cara a l’any vinent per tal de millorar-la. Per exemple es planteja la possibilitat de canviar el dia de la cercavila. Enlloc de fer-la diumenge a la tarda, es podria desplaçar al dissabte.

La Festa Major del Pla del Penedès ha comptat amb molta participació en gairebé tots els actes. Actes diversos adreçats a tota mena de públics. Per exemple també va tenir molt èxit el ball de tarda que es va fer a la plaça Pau Fontanals protagonitzat per l’orquestra La Chatta, que tindria continuïtat desprès amb la mateixa orquestra amb el ball de nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: