Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entre dijous i divendres poden haver-hi fortes ventades a l’Alt Penedès, amb cops de fins a 125k/h divendres al matí

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del PROCICAT per forts vents, d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que indiquen que hi haurà vent molt intens a la major part del territori a partir de demà dijous. Aquestes ventades seran especialment violentes durant la matinada de dijous a divendres i part del matí de divendres.

Dijous, les comarques on es preveu que puguin haver-hi més incidències són, segons la previsió: Anoia, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès.

L’episodi serà especialment greu durant la matinada de dijous a divendres, i durant el matí de divendres, moment de màxima intensitat del temporal de vent, amb cops de més de 125 km/hora sobretot als dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Penedès, Anoia, Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat, i valors de més de 90 km/h en general a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona.

Protecció Civil ha informat a tots els municipis afectats de les previsions de vent pels propers dies, i els ha recomanat que prevegin la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure, incloses les extraescolars, i el tancament dels espais públics a les zones i períodes concrets de major afectació, abans detallats.

Dins els nuclis urbans de les poblacions més afectades, cal recollir o lligar de forma segura tendals i retirar qualsevol element inestable situat a l’exterior a terrasses o similars, ja que poden precipitar-se i provocar un accident. Durant la màxima afectació del vent cal evitar situar-se a prop d’elements que puguin caure (murs, arbres, tancaments, bastides que es moguin, senyals, mobiliari urbà en alçada o altres similars).

<strong> </strong>

<strong> </strong>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: