Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els vins de la D.O Penedès lideren el rànquing català

Si recentment es coneixia que les vendes de vins catalans lideren per primera vegada a Catalunya, ara, gràcies als estudis realitzats per la consultora NIELSEN, sabem que la Denominació d’Origen Penedès lidera cada un dels rànquings ens els que ha estat analitzat el mercat.

Fent referència a aquest estudi realitzat al desembre de 2014, on les dades que se n’extreuen són una comparativa del 2013 versus el 2014, s’hi observa a nivell general, que les vendes de vi tranquil a l’estat espanyol augmenten un 0.4% tant al canal d’hosteleria com al d’alimentació.

Si separem el vi per si té DO o no, s’observa que els vins amb DO creixen un 3.5% i els que no tenen DO baixen un 2.4% en ambdós canals.

Pel que fa al vi amb DO del rànquing general a nivell espanyol, el global de les DO catalanes pugen en un 6.7% en volum situant-se dins de les primeres 5 posicions d’entre tots les DO’s de l’estat.

Si desgranem aquest tant per cent, veiem que Penedès lidera en solitari i amb distancia de la segona DO en el rànquing tant pel que fa al canal d’alimentació (4.1%) com d’hosteleria (2.3%).

Pel que fa al mercat català, ens trobem que les vendes de vi amb DO catalana també augmenten en un 5.2% i que la DO Penedès torna a liderar en solitari, i aquí amb una diferència més marcada versus la segona DO, les estadístiques en alimentació (13.5%) i hosteleria (14.8%).

Amb aquestes dades, Penedès afronta amb més energia aquest 2015 planificant una gran diversitat d’accions de comunicació i promoció per tot el territori català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: