Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vila vol que el 100% de les aigües residuals de Catalunya siguin depurades

El conseller de territori i sostenibilitat Santi Vila ha inaugurat avui, amb l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons Àlex Jover, l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Industrials del polígon industrial Torrentfondo. Vila també ha anunciat la recuperació ambiental de l’empresa DEMIMESA, a Sant Llorenç d’Hortons, que serà la primera actuació d’aquest tipus finançada amb fons del cànon de residus industrials

La posada en marxa de l’estació ha estat qualificada per l’alcalde d’ “èxit col·lectiu” perquè el seu cost ha estat assumit pels sectors industrials amb la voluntat de millorar els serveis d’un polígon que fa uns anys estava pràcticament abandonat. El Conseller, per la seva banda, ha agraït l’alineació de l’ajuntament, l’Agència Catalana de l’Aigua, els empresaris i la societat per a assolir “objectius d’interès general”; i ha explicat que actuacions com aquesta ajuden a corregir les “ferides” causades en tots els àmbits durant els anys dels “disbarats i el creixement sense mesura”. Vila ha qualificat l’Agència Catalana de l’Aigua, que ara fa quinze anys, d’ “instrument bàsic per al progrés del país”. I ha dit que l’objectiu del govern, en un termini de quatre o cinc anys, és aconseguir que el 100% de les aigües domèstiques i industrials residuals de Catalunya es depurin. Ara el percentatge se situa al 95%, segons ha explicat el conseller.

Vila també ha posat sobre la taula el repte de resoldre definitivament els problemes d’abastiment d’aigua al Camp de Tarragona i al Pla de Lleida.

També a Sant Llorenç d’Hortons, Vila ha anunciat la recuperació ambiental  de l’empresa DEMIMESA, un espai molt deteriorat després que l’activitat acabés l’any 2005 i hi quedés abandonada una gran quantitat de residus contaminants. En cas que els responsables de l’empresa, que es dedicava a la recuperació de bateries, no actuïn, l’Agència de Residus de Catalunya executarà la recuperació ambiental de l’espai de forma subsidiària. Aquesta serà la primera actuació d’aquest tipus que es finançarà amb fons del cànon de residus industrials, que es recapta des de l’any passat. Les despeses previstes ascendeixen a més de dos milions i mig d’euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: