Dilluns, 20 d'agost de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El seguiment de la vaga a l’ensenyament és d’un 50% aproximadament

El sindicat USTEC_STEs qualifica de desigual el seguiment als centres educatius de l’Alt Penedès i parla d’un 50% de seguiment en la vaga d’aquest 8N.

El seguiment és desigual: així, mentre que a l’escola de Sant Quintí hi ha 5 mestres secundant la vaga, a la de Pacs hi ha un seguiment del 100% però en global USTEC el situa, aquest migdia, en un 50%.

A Vilafranca el Claustre de professors de l’Arsenal ha piulat que s’adhereix a la vaga, en canvi a l’Escola Municipal de Música de Vilafranca hi ha un seguiment parcial i els professors que fan vaga ja ho han fet saber als seus alumnes.

A l’escola Vedruna-Sant Elies hi ha un seguiment d’un 90% aproximadament i a l’Estalella Graells ahir ja van comunicar per escrit que s’han adherit a la vaga i la majoria de mestres exerceixen el seu dret de vaga, per tant no hi ha hagut classes, ni extraescolars, ni biblioteca. L’escola Mas i Perera, per exemple, ha comunicat als pares i mares que avui no es funcionarà amb normalitat, garantint serveis mínims que consisteixen en  3 docents en horari escolar i un 1/3 de la plantilla en horari de menjador.

A l’institut Milà i Fontanals dels 75 professors del claustre, 41 han secundat la vaga.

Aquest matí, 110 alumnes han anat a classe, tot i que ja havien informat a les famílies que la majoria dels docents farien vaga, com explica la

En tot cas, els alumnes que han anat al centre s’han limitat a repassar o han mirat pel·lícules.

 

A altres equipament educatius com l’EAP secunden la vaga un 50% dels professionals i a l’Escola d’Adults de Vilafranca només fan vaga 2 dels 10 professors.

USTEC comparteix els motius laborals de la vaga impulsada per la Intersindical-CSC i “rebutja frontalment l’empresonament dels presos polítics i n’exigeix el seu alliberament immediat”. Davant l’aplicació del 155 a Ensenyament, volen deixar clar que “el sistema d’immersió lingüística no es toca i que les condicions laborals dels seus treballadors no poden empitjorar, de manera que qualsevol atac que pateixin no quedarà sense resposta”.

 

Enquesta

El meu contracte laboral és de...

Programació

Ràdio Vilafranca

08:00
Penedès matí
Informatiu diari
08:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler
09:00
Penedès d'estiu
Magazín d'estiu, amb Clàudia Climent

Penedès Televisió

07:45
Carrers de Vilafranca
Pl de la Constitució, I
08:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: