Dimecres, 21 de novembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El seguiment de la vaga a l’ensenyament és d’un 50% aproximadament

El sindicat USTEC_STEs qualifica de desigual el seguiment als centres educatius de l’Alt Penedès i parla d’un 50% de seguiment en la vaga d’aquest 8N.

El seguiment és desigual: així, mentre que a l’escola de Sant Quintí hi ha 5 mestres secundant la vaga, a la de Pacs hi ha un seguiment del 100% però en global USTEC el situa, aquest migdia, en un 50%.

A Vilafranca el Claustre de professors de l’Arsenal ha piulat que s’adhereix a la vaga, en canvi a l’Escola Municipal de Música de Vilafranca hi ha un seguiment parcial i els professors que fan vaga ja ho han fet saber als seus alumnes.

A l’escola Vedruna-Sant Elies hi ha un seguiment d’un 90% aproximadament i a l’Estalella Graells ahir ja van comunicar per escrit que s’han adherit a la vaga i la majoria de mestres exerceixen el seu dret de vaga, per tant no hi ha hagut classes, ni extraescolars, ni biblioteca. L’escola Mas i Perera, per exemple, ha comunicat als pares i mares que avui no es funcionarà amb normalitat, garantint serveis mínims que consisteixen en  3 docents en horari escolar i un 1/3 de la plantilla en horari de menjador.

A l’institut Milà i Fontanals dels 75 professors del claustre, 41 han secundat la vaga.

Aquest matí, 110 alumnes han anat a classe, tot i que ja havien informat a les famílies que la majoria dels docents farien vaga, com explica la

En tot cas, els alumnes que han anat al centre s’han limitat a repassar o han mirat pel·lícules.

 

A altres equipament educatius com l’EAP secunden la vaga un 50% dels professionals i a l’Escola d’Adults de Vilafranca només fan vaga 2 dels 10 professors.

USTEC comparteix els motius laborals de la vaga impulsada per la Intersindical-CSC i “rebutja frontalment l’empresonament dels presos polítics i n’exigeix el seu alliberament immediat”. Davant l’aplicació del 155 a Ensenyament, volen deixar clar que “el sistema d’immersió lingüística no es toca i que les condicions laborals dels seus treballadors no poden empitjorar, de manera que qualsevol atac que pateixin no quedarà sense resposta”.

 

Enquesta

Per una bona relació entre Catalunya i Espanya convé...

Programació

Ràdio Vilafranca

08:00
Penedès matí
Informatiu diari
08:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler
09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal

Penedès Televisió

08:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs
09:00
NX. L'entrevista
Entrevista d'actualitat, amb Mònica Hernández
10:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: