Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix la demanda d’extraescolars i els experts recomanen no sobresaturar els infants

Des de l’Ajuntament de Vilafranca asseguren que si bé és cert que van eliminar el projectes d’activitats a les tardes, ara col.laboren d’altres maneres.

Més del 90 % dels alumnes espanyols d’ensenyament obligatori (de sis a setze anys) fan alguna activitat extraescolar, mentre que una mica més de la meitat van a classes extraescolars dos o tres cops a la setmana, segons dades del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Les activitats extraescolars tenen un paper important en el desenvolupament dels infants perquè els ajuden a descobrir interessos i potencialitats mentre els afavoreixen l’autonomia i l’autoestima. També els aporten coneixements i competències que en el sistema educatiu reglat potser no es treballen profundament.

Segons els experts, però, el més indicat és no sobrecarregar els més petits ocupant-los cada tarda amb activitats extraescolars. Des del centre Espai de Vilafranca, la psicòloga Odila Segura comenta que la tendència és apuntar als infants a moltes activitats, tot i que entén que la conciliació familiar i laboral és complicada.

Pel que fa al tipus d’activitats, sembla que les extraescolars de robòtica i programació són cada cop més presents en la llista que ofereixen centres i escoles. Ens ho apunta la gerent de l’empresa Mesklleure, Míriam Pujol.

Una altra tendència a l’alça a Vilafranca és el dibuix de còmic i Manga que ofereixen a l’escola Haru per despertar tota la part artística de la canalla.

Des del Casal apunten que estan ja recuperant les xifres d’inscrits que tenien abans de la pandèmia i que creixen sobretot les activitats relacionades amb el teatre, el cant i les humanitats.

Des de l’associació de pares i mares del Cristòfor Mestres s’ofereixen una dotzena d’extraescolars escollides després de fer una enquesta entre els pares i mares per assegurar que el que oferiran tindrà demanda. El preu és més assequible que les acadèmies privades. Ens ho explica Jessica Albujar

Des de l’entitat creuen que no hi ha prou oferta pública municipal per cobrir la demanda de places d’activitats a preus assequibles

Tot i així des de l’Ajuntament de Vilafranca, la regidora d’Ensenyament, Txell Montserrat apunta que l’objectiu del consistori és generar oportunitats per a tothom i per això, a banda del passaport Edunauta, entre d’altres, el que fan és donar suport a les associacions de pares i mares per tal que puguin oferir activitats. Montserrat assegura que si bé és cert que van eliminar el projectes d’activitats a les tardes, ara col.laboren d’altres maneres.

A banda, des del consistori també destaquen els convenis amb les diferents entitats i les activitats que es fan al complex aquàtic, a l’Arsenal o a l’Escola de Música.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: