Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC posa en valor les cooperatives com a element de dinamització econòmica

Aquest dimecres l’Escorxador de Vilafranca acollia la jornada “Cooperativisme. Construïm el canvi”, convocada per ERC Vilafranca.

La sessió s’iniciava amb una ponència inicial a càrrec de Juli Silvestre, gerent de Entrem-hi, i posteriorment oferia una taula rodona d’experiències amb Àngels Cobo, directora general de Suara, i Jaume Aliaga, del Consell de Som Energia, modera per Jaume Plans, periodista de La Fura; i una cloenda a càrrec de Josep Vidal, director general del Tercer Sector de la Generalitat.

En la ponència inicial Juli Silvestre va parlar de les experiència locals del Penedès, amb les cooperatives Nou Set i Nou Verd que conformen el grup Entrem-hi. Silvestre va destacar que la gran diferència de les cooperatives amb altres organitzacions empresarials és la participació dels treballadors-socis en la presa de decisions.

El conferenciant destacava que cal una aposta per les cooperatives com a model de participació i també com a model d’equitat interna, amb una distribució de la riquesa més justa.

Per la seva banda el director general del Tercer Sector de la Generalitat,  Josep Vidal, apuntava que les cooprastives han resisitit millor la crisi econòmica.

Josep Vidal apuntava que en els darrers anys la Generalitat ha destinat el pressupost més alt de la seva història en el sector de les cooperatives.

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: