Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC diu que si no despenja la bandera espanyola, es col·loqui una estelada al balcó

Els republicans demanen compromís de l’equip de govern amb el moment que viu el país, que col·loqui l’estalada al balcó i una pancarta d’adhesió a l’AMI si no es despenja la bandera espanyola.

Després que divendres a la tarda s’hissés la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament, en compliment dels reiterats requeriments rebuts per part de la delegació del govern i diverses sentències judicials, ERC ha fet públic un comunicat en què mostra el seu posicionament respecte aquesta decisió presa per l’equip de govern.
Així, en el comunicat es recorda que el 27 de setembre de 2015 un 63’5% dels vilafranquins van votar a favor de la independència de Catalunya, i consideren que l’Ajuntament ha de ser fidel a aquest mandat. Des d’ERC rebutgen l’intent del Govern espanyol de dur a terme una guerra de banderes. Els ajuntaments, a partir dels càrrecs electes, representen a la ciutadania i el Ple de Vilafranca va acordar l’any 2009 que a l’Ajuntament hi onegés la bandera de Catalunya.
ERC recorda què els propers mesos seran claus i calen institucions fortes per actuar. Emplacen per tant a l’alcalde i al govern de Vilafranca a reiterar el seu compromís en fer tot el que el govern de la Generalitat i el Parlament decideixin per fer possible el referèndum per la independència previst com a molt tard pel proper setembre, obeint només el mandat democràtic i la legalitat catalana.
Per acabar Demanen a l’alcalde que si no s’opta per despenjar la bandera espanyola, es col·loqui al balcó de l’Ajuntament una pancarta amb el lema “Vilafranca, adherida a l’Associació de Municipis per a la Independència” i s’hi pengi una bandera estelada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: