Dilluns, 20 de febrer de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca presenten l’actualització de l’escut aprovada per l’Assemblea

La nova imatge és la modernització i estilització de l’anterior i té l’objectiu de comunicar els valors reals de la colla, adaptant-se a l’estètica del segle XXI.

Durant l’Assemblea de la colla celebrada la setmana passada, els Castellers de Vilafranca van aprovar per majoria absoluta l’actualització de l’escut i la imatge gràfica.

Un dels handicaps de l’escut dels Castellers de Vilafranca era que, segons diuen, estava ancorat a l’estètica del moment concret en què es va crear i ha anat perdent qualitat de reproducció. L’actualització de l’escut recupera el primer dibuix original fet per Manel Baró l’any 1948, evitant, evidentment, la salutació feixista que tenia. El que s’ha aprovat no deixa de ser una actualització més de les moltes que ha anat tenint l’escut al llarg dels anys.
El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, destacava que van escoltar els especialistes en la matèria i recordava que el procés ha generat el consens necessari.

Així doncs, es tracta d’una estilització de l’escut, modernitzant la imatge antiga que transmetia l’anterior, eliminant les blondes superiors i inferiors i dignificant, per exemple, el campanar de Santa Maria. S’ha donat més potencia al pilar per destacar-lo i fer-lo més contundent i, a més a més, l’actualització inclou el casc de l’enxaneta com un element normalitzat en el context actual del món casteller.

El president dels Verds, Joan Badell, destacava que és bàsic haver innovat.
L’actualització de la imatge gràfica permetrà als Castellers de Vilafranca establir variants segons cada necessitat, suport o tècnica de reproducció. Aquesta modernització també implicarà que, progressivament, s’incorpori a les camises de la colla.

Comentaris

Enquesta

M'agrada més el xató de…

Programació

Ràdio Vilafranca

13:00
Penedès migdia
Informatiu diari, amb Sílvia Delgado
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada
14:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Penedès Televisió

12:30
De festa
La Festa del Xató
13:00
Fèlix felicis
Robert Castells - la sexoafectivitat i el plaer en la discapacitat
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi: