Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca presenten l’actualització de l’escut aprovada per l’Assemblea

La nova imatge és la modernització i estilització de l’anterior i té l’objectiu de comunicar els valors reals de la colla, adaptant-se a l’estètica del segle XXI.

Durant l’Assemblea de la colla celebrada la setmana passada, els Castellers de Vilafranca van aprovar per majoria absoluta l’actualització de l’escut i la imatge gràfica.

Un dels handicaps de l’escut dels Castellers de Vilafranca era que, segons diuen, estava ancorat a l’estètica del moment concret en què es va crear i ha anat perdent qualitat de reproducció. L’actualització de l’escut recupera el primer dibuix original fet per Manel Baró l’any 1948, evitant, evidentment, la salutació feixista que tenia. El que s’ha aprovat no deixa de ser una actualització més de les moltes que ha anat tenint l’escut al llarg dels anys.
El cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, destacava que van escoltar els especialistes en la matèria i recordava que el procés ha generat el consens necessari.

Així doncs, es tracta d’una estilització de l’escut, modernitzant la imatge antiga que transmetia l’anterior, eliminant les blondes superiors i inferiors i dignificant, per exemple, el campanar de Santa Maria. S’ha donat més potencia al pilar per destacar-lo i fer-lo més contundent i, a més a més, l’actualització inclou el casc de l’enxaneta com un element normalitzat en el context actual del món casteller.

El president dels Verds, Joan Badell, destacava que és bàsic haver innovat.
L’actualització de la imatge gràfica permetrà als Castellers de Vilafranca establir variants segons cada necessitat, suport o tècnica de reproducció. Aquesta modernització també implicarà que, progressivament, s’incorpori a les camises de la colla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: