Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca estrenen plaça de gamma extra a casa per Sant Miquel

Els Castellers de Vilafranca estrenen plaça de gamma extra a casa per Sant Miquel

Doble compromís del cap de setmana al Prat, dissabte i a la plaça de la Constitució, diumenge on els verds han descarregat cinc castells de nou, amb la torre de nou amb folre i manilles

Els Castellers de Vilafranca tornaven al Prat de Llobregat per la Festa Major de Sant Cosme i Sant Damià onze anys després de la seva darrera actuació. Ho van fer per la porta gran al descarregar dos castells de nou, el tres i el quatre de nou amb folre, aquest darrer el primer que es podia veure a la població del Baix Llobregat. La diada la van completar amb el tres de vuit amb l’agulla on hi debutaven el segon i el terç del pilar (havien fet el quatre amb l’agulla) i el pilar de sis. Tres castells i pilar executats amb solvència.

Van estar acompanyats dels Capgrossos de Mataró, habituals en aquesta plaça i que van dur el seu primer castell de nou al Prat. Tres de nou amb folre, cinc de vuit, torre de vuit amb folre i pilar de sis, van ser els seu castells. El Prat de Llobregat veia en un sol dia tres castells de nou. Fins dissabte nómès n’havia vist un dels Minyons l’any 2014. Els Castellers de Cornellà van poder descarregar el tres, el cinc i el set de set, mentre que la colla local feia per primera vegada tres castells de sis descarregats. Tres, quatre i tres amb l’agulla de sis.

I aquest diumenge diada de Sant Miquel, patró de la colla, diada que no es feia des de feia dos anys, just en any parell de concurs i que ens ha deixat tres castells de nou a la plaça de la Constitució que passa a ser una nova plaça de gamma extra a la vila.

Els verds finalment no han arriscat a portar el castell de deu, hi han tingut en la vuitena torre de nou amb folre i manilles de la primera ronda el seu millor castell. També han assolit amb molt bona nota el tres de nou amb folre, el divuitè de l’any. Cal destacar el debut de la cassoleta en els dos tresos del cap de setmana. El quatre de nou amb folre de la tercera ronda ha estat de rècord, ja que es el setzè de la temporada, una fita que sepera el rècord de qualsevol colla, que els propis verds tenien en 15, la temporada del 2012. Un nou pilar de sis ha tancat la diada. Un cop acabats els pilars de comiat però s’han trabat amb una prova del quatre de deu amb folre i manilles que s’ha ensorrat amb totes les manilles dalt. Una situació no preocupant però que si ha deixat tocat part de la soca.

La diada de Sant Miquel ha comptat amb la presència dels Moixiganguers d’Igualada que han repetit la seva millor diada de l’any, la van fer a l’abril, amb la torre de vuit amb folre, el quatre de vuit i el set de set. La Colla Jove de Sitges per la seva part ha descarregat el cinc, el tres i el quatre de set.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: