Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP i JARC denuncien Casa Ametller per venda a pèrdues

Casa Ametller anunciava dijous i divendres passat la venda de préssecs, síndria i carbassó per sota del preu que li costa produir-los al pagès segons denuncien Unió de Pagesos i JARC-COAG.

És el que es coneix com a “venda a pèrdues”, que consisteix en comercialitzar un producte a un preu més baix del que s’ha adquirit.

Davant d’aquest presumpte incompliment de la normativa, Unió de Pagesos ha denunciat aquesta pràctica comercial al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i JARC anuncia que la portarà a l’Autoritat Catalana de la Competència i a la Agencia de Información y Control Alimentarios. Unió de Pagesos també demanarà a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris que investigui un possible incompliment de la Llei de la cadena alimentària i des de JARC critiquen

que “amb l’excusa de la sobreproducció de fruita, Casa Ametller faci una competència deslleial envers altres operadors, utilitzant la feina dels pagesos com a eina i reclam per enganyar al consumidor”. A més, Joves Agricultors recomana els proveïdors que no portin els seus productes a Casa Ametller sense preu ni un contracte de compravenda, el que es coneix com a venda a resultes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: