Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha iniciat els actes del Solidaritats amb una exposició que ens trasllada al conflicte dels refugiats provinents de Síria

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, acompanyada del regidor de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, i de representants de la Comissió Municipal de Solidaritat i Cooperació, va presentar aquest divendres passat a l’Escorxador els actes del Solidaritats 2015, dedicat a les persones refugiades.

De fet el primer dels actes ha estat la inauguració en el mateix Escorxador d’una exposició “Síria, la paraula de l’exili”, amb fotografies de David González.
“Síria, la paraula de l’exili” ens acosta a una crisi humanitària sense precedents, desencadenada per una guerra que ha obligat més d’onze milions de sirians a fugir de casa seva. En absència de l’autor, el director del Comitè Català de l’ACNUR, Joan Reventós, parlava de la mostra que es pot veure a l’Escorxador. Un projecte que es va iniciar el 2013 quan el fotògraf tarragoní va saber que 12 monges d’un convent ortodox havien estat segrestades. Un convent situat a Síria on reposen les restes de Santa Tecla, patrona de la ciutat de Tarragona.
Darrere de les xifres, les fotografies de David González busquen els rostres, les persones que, a la frontera entre Síria i Jordània, afronten un futur incert. L’exposició la formen catorze imatges preses pel fotoperiodista a Jordània l’estiu del 2014.
En la seva cobertura de la situació dels refugiats, el David demanava a les persones refugiades que anava coneixent que escrivissin algun missatge o algun text en relació amb la seva experiència.
Amb la inauguració de l’exposició comencen a Vilafranca un seguit d’actes que tindran lloc durant tot el mes d’octubre.
La regidora Montse Arroyo, fa èmfasi en la sessió de cinefòrum d’aquest dijous.
El cinefòrum tindrà lloc aquest dijous a la Sala Zazie a un quart de nou del vespre amb la projecció de la pel·lícula Silvered Water – Syria Self Portrait. El debat posterior serà dinamitzat per Josep M. Royo de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma.
D’altra banda l’ajuntament continua treballant per preparar l’acollida de refugiats a Vilafranca, tot i que encara no està clar quants n’arribaran.
D’altra banda aquest dimecres tindrà lloc la conferència institucional del programa Solidaritats 2015, que tractarà sobre la “Intervenció humanitària i acollida” a càrrec d’Enric Morist, Coordinador de Creu Roja Catalunya.
La conferència es farà a dos quarts de vuit del vespre, a la Capella de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: