Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Solidaritats 2015 es dedicarà a promoure el suport ciutadà a les persones refugiades

La crisi migratòria i humanitària que estan vivint milers de persones fugit dels conflictes centrarà el programa del Solidaritats 2015. Els continguts faran incidència en la informació i sensibilització per promoure el suport dels ciutadans a les persones refugiades.

Tot plegat té com a origen la trobada extraordinària de la Comissió de Solidaritat i Cooperació del passat 9 de setembre, arran precisament de les notícies que arribaven sobre l’esclat de l’anomenada crisi dels refugiats.

Les activitats del Solidaritats 2015 arrenquen aquest divendres i s’allargaran fins al 24 d’octubre, quan tindrà lloc la setzena festa de la solidaritat, que es trasllada a la Rambla de Sant Francesc després de celebrar-se en anteriors edicions a la Plaça de la Vila.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Montse Arroyo destacava l’heterogeneïtat dels actes programats. Arroyo també posava l’accent en la participació d’ONG’s, entitats i altres agents per a fer possible una celebració lluïda.

El Solidaritats comptarà amb la presència de personalitats destacades en l’àmbit de la cooperació com el coordinador de la Creu Roja a Catalunya Enric Morist, que pronunciarà la conferència institucional el dimecres 14 d’octubre a dos quarts de vuit del vespre a la Capella de Sant Joan. Morist té una llarga experiència en intervenció humanitària i acollida i coneix bé crisis anteriors com la que va originar la guerra des Balcans.

Una altra de les cites més destacades és l’acte institucional d’inici del programa Solidaritats. Tindrà lloc aquest divendres a les set a l’Escorxador sota el títol Vilafranca amb les persones refugiades i comptarà amb representants de Creu Roja, Farmamundi, ACNUR i el Fons Català de Cooperació. També s’inaugurarà, al mateix espai, l’exposició de fotografies de David González Síria, la paraula de l’exili.
El cine fòrum del dijous 15 d’octubre a la Sala Zazie amb la projecció del magnífic documental Silvered water – Syria Self Portrait, amb la participació de Josep Maria Royo, de l’Escola de Cultura de la Pau de l’Autònoma, és un altre dels plats forts del programa.

Tots els actes detallats del Solidaritats es poden consultar als tríptics que s’estan distribuint i a la pàgina web de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: