Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat una moció demanant la retirada de tots els símbols franquistes als municipis de la comarca

El ple ordinari celebrat dijous al Consell Comarcal va ser bàsicament de tràmit. S’hi va afegir, però, una moció que presentava la CUP, sobre la retirada dels símbols franquistes.

La consellera, Àngela Rus, recordava que el document s’ha aprovat ja en alguns municipis de la comarca.

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va proposar fer unes esmenes, acordades amb els grups de CiU, ERC i el PSC, en el sentit de respectar l’autonomia dels municipis, i convertint la proposta en una sol·licitud adreçada a tots els ajuntaments de la comarca.

L’esmena va ser acceptada.

Així des del Consell Comarcal es sol·licita als ajuntaments de l’Alt Penedès que   facin un inventari exhaustiu dels elements i simbologia franquistes que encara perduren en els municipis de la comarca.

També es demana la retirada de tots els elements franquistes inventariats, en especial les plaques dels edificis del Instuto Nacional de la Vivienda.

I s’insta els municipis a modificar el nomenclàtor i substituir les plaques dels carrers que contenen noms de persones d’etapes dictatorials per noms de persones o entitat que hagin lluitat contra el feixisme i per la llibertat del nostre poble.

També es proposa restituir la memòria de tota persona o entitat que va ser perseguida o il•legalitzada durant períodes dictatorials.

Finalment la moció es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups comarcals, excepte les abstencions del PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: