Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Giró Ribot, Cellers VS 96 i Jaume Llopart Alemany tenen dos vins entre els finalistes al Concurs de

El Consell Regulador de la D.O. Penedès i l’ Acadèmia Tastavins van fer públics ahir, a la fira Alimentària de Barcelona, els noms dels vins finalistes a la quarantena edició del Concurs de Vins de Qualitat de la D.O. Penedès.

Hi ha 3 vins per a cada categoria i per tant, tots els vins finalistes obtindran medalla tot i que encara no se sap per a qui serà la medalla d’ or, d’argent i de bronze.

El director del Consell Regulador de la D.O. Penedès, Josep Ribas, afirma que ha estat una selecció molt renyida i es mostra satisfet per l’ alt nivell.

 

Els tres millors vins blancs del 2005 són dos vins de Giró Ribot, un chardonnay i un moscatell d’ Alexandria, i un de Cellers VS 96 de Can Bonastre a Masquefa.

En la categoria de blancs de criança han quedat finalistes un vi de la cooperativa de l’ Arboç, un xarel·lo fermentat en barrica de René Barbier i un vi de Cellers Vs 96.

Els millors vins rosats són per al celler U més U fan tres, per a Jaume Llopart Alemany i per a Josep Maria Raventós Blanc de Sant Sadurní. Segons Ribas, els tres rosats tenen una puntuació molt similar.

 

En la categoria de vins negres es disputaran les medalles la cooperativa COVIDES, García Carrión i Jaume Llopart Alemany de Guardiola de Font-rubí.

I finalment, els tres vins negres de criança finalistes són per a un cupatge de Viladellops Vinícola, Parató Vinícola i per a SADEVE.

Així, hi ha 3 firmes que han aconseguit situar entre els finalistes dos dels seus vins, es tracta de Giró Ribot, Cellers VS 96 i Jaume Llopart Alemany.

El veredicte de la quarantena edició del Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès es farà públic divendres de la setmana que ve, en un capítol dels Tastavins que se celebra a Llofriu, a Girona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: