Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una escultura de marbre amb un missatge pacifista recorda el vilafranquí Pau Pérez

Malgrat la pluja unes dues-centes persones van assistir el divendres a la tarda a l’acte en record a Pau Pérez amb la descoberta d’un monòlit a la zona esportiva.

Divendres feia un any que el terrorista fugitiu de les rambles el va apunyalar per robar-li el cotxe a la Diagonal, a la zona universitària de Barcelona.

L’acte va ser solemne i emotiu. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, al costat dels pares i el germà de Pau Pérez, va adreçar unes paraules a la família i als amics, en nom de la vila. Va assenyalar que el jove vilafranquí va deixar empremta entre els que el van conèixer. Va destacar la seva participació en el món associatiu de cooperació i en el món esportiu. Així els seus amics van treballar perquè es fes un acte com aquest.

Un homenatge a la seva persona però també un crit a la pau perquè quedi clar el rebuig a la violència, vingui d’on vingui.

L’alcalde va cloure les seves paraules amb una sentida abraçada als pares i el germà de Pau Pérez.

Tot seguit un dels amics va llegir un text dels companys que el jove havia tingut a l’Atlètic Vilafranca, i tot seguit el germà i el pare van adreçar a tothom unes paraules d’agraïment.

Finalment els Músics x la Llibertat de Vilafranca van tocar el Cant dels Ocells.

L’acte es va cloure amb un emotiu minut de silenci.

Guillem Pérez es mostrava molt agraït per l’escalf de la gent de Vilafranca.

Per la seva banda l’alcalde apuntava que Vilafranca no podia deixar en l’oblit una persona que hauria d’estar entre nosaltres.

El monòlit és de marbre, obra de l’escultor Xavier Escala de Sant Cugat ses Garrigues, que ha plasmat unes mans símbol de pau.

El monòlit està situat a la zona esportiva, just davant de l’entrada al camp de futbol de Vilafranca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: