Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de civisme al barri de les Clotes aplicarà més sancions, promovent la participació de la

A banda de la major participació de la Policia Comunitària, una de les novetats al barri de les Clotes és la participació dels alumnes i professors de l`Institut Milà i Fontanals

Ja fa algunes setmanes que s’està desenvolupant al barri vilafranquí de les Clotes una nova campanya de civisme, impulsada des de l’Ajuntament i amb la participació d’entitats i associacions del barri. De fet però, en aquesta edició de la campanya s’ha potenciat la presència i participació de la policia comunitària, per aplicar un criteri més sancionador davant de les actituds incíviques. Com comenta el regidor de participació ciutadana de l’ajuntament, Francisco Álvarez, tot i que aquesta potestat sancionadora ja estava contemplada, ara s’ha posat en marxa a causa també de la poca presència de voluntaris cívics. Álvarez explica que poc a poc s’ha vist com baixava la participació dels voluntaris, i que també a demanda d’aquests, s’ha volgut que hi participi més la policia comunitària.

El regidor insisteix en que la informació continua sent present a la campanya, i que n’és un pilar bàsic, però que si no va sumada a les sancions, sembla que la població no se les pren seriosament.

A les Clotes participen en la campanya les associacions de veïns, de botiguers i altres agents socials, a banda també dels alumnes i professors de l’Institut Milà i Fontanals, que han actuat com a agents cívics per fer un treball posterior a les classes

La voluntat des de l’equip de govern és aconseguir que la ciutadania entengui aquestes campanyes com a una cosa pròpia, que se les faci seves i que hi participi de manera més activa. De fet, entendre, com deia Álvarez, que el manteniment de la vila en condicions no és tasca únicament de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: