Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de civisme al barri de les Clotes aplicarà més sancions, promovent la participació de la

A banda de la major participació de la Policia Comunitària, una de les novetats al barri de les Clotes és la participació dels alumnes i professors de l`Institut Milà i Fontanals

Ja fa algunes setmanes que s’està desenvolupant al barri vilafranquí de les Clotes una nova campanya de civisme, impulsada des de l’Ajuntament i amb la participació d’entitats i associacions del barri. De fet però, en aquesta edició de la campanya s’ha potenciat la presència i participació de la policia comunitària, per aplicar un criteri més sancionador davant de les actituds incíviques. Com comenta el regidor de participació ciutadana de l’ajuntament, Francisco Álvarez, tot i que aquesta potestat sancionadora ja estava contemplada, ara s’ha posat en marxa a causa també de la poca presència de voluntaris cívics. Álvarez explica que poc a poc s’ha vist com baixava la participació dels voluntaris, i que també a demanda d’aquests, s’ha volgut que hi participi més la policia comunitària.

El regidor insisteix en que la informació continua sent present a la campanya, i que n’és un pilar bàsic, però que si no va sumada a les sancions, sembla que la població no se les pren seriosament.

A les Clotes participen en la campanya les associacions de veïns, de botiguers i altres agents socials, a banda també dels alumnes i professors de l’Institut Milà i Fontanals, que han actuat com a agents cívics per fer un treball posterior a les classes

La voluntat des de l’equip de govern és aconseguir que la ciutadania entengui aquestes campanyes com a una cosa pròpia, que se les faci seves i que hi participi de manera més activa. De fet, entendre, com deia Álvarez, que el manteniment de la vila en condicions no és tasca únicament de l’Ajuntament.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: