Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reclama capgirar les pèrdues amb la millora de preus i mesures per la sequera

El sindicat reclama als partits polítics que en la pròxima legislatura treballin per protegir la pagesia al mercat.

Per la Unió de Pagesos la pagesia catalana està desprotegida davant un mercat que és injust i no és transparent ni equitatiu a la cadena alimentària. Per això, planteja que cal l’ampliació de la regulació dels contractes tipus perquè les entitats representatives de la pagesia puguin instar l’homologació d’aquests contractes.

També des de la Unió de Pagesos consideren imprescindible revisar l’actual Pla Especial de Sequera, per tal d’assegurar un tracte equitatiu de l’agricultura i la ramaderia, ajustat a la prelació d’usos respecte de la resta d’activitats econòmiques. El sindicat reclama un pla d’inversions en modernització de regadius i reutilització de l’aigua perquè la pagesia pugui acollir-s’hi sense posar en risc l’explotació.

També consideren que el Govern de la Generalitat ha de negociar amb el Govern de l’Estat que s’asseguri, per a la pagesia professional, un ajut del 70% del cost de les primes de les assegurances agràries per als riscos derivats de la sequera el 2024 i següents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: