Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca commemora el centenari de la mort de Salvat-Papasseit

Durant aquest mes de maig diverses entitats catalanistes de la vila organitzen una sèrie d’actes d’homenatge al poeta Joan Salvat-Papasseit, mort l’any 1924.

Les entitats organitzadores són L’Agrícol, l’ANC de Vilafranca, la CAL, la Marxa de Torxes per la Independència i Òmnium Alt Penedès. Des de l’organització volen destacar la qualitat de l’obra de Joan Salvat-Papasseit així com el seu compromís catalanista i d’esquerres, sempre present en els seus poemes.

Els actes començaran el dia 9 de maig a les 19 h amb una taula rodona a l’Auditori del Vinseum en la que hi participaran Ferran Aisa, comissari de l’any Salvat-Papasseit, Ferran Gadea, crític literari, i l’escriptora i gran coneixedora de l’obra del poeta, Mei Vidal. El dissabte dia 11 de maig a les 12 h tindrà lloc a l’Agrícol un vermut literari en què Jordi Bilbeny i el president de la CAL, Jaume Marfany, conversaran sobre el vessant polític de Salvat-Papasseit i el seu independentisme. L’endemà, diumenge dia 12 a les 12 el cicle finalitzarà amb la composició poeticomusical “El foc és la paraula” en la que el duet format per Jaume Calatayud i Vicente Monera versionarà l’obra de Salvat- Papasseit. Aquest que se celebrarà al Vinseum també acabarà amb un vermut per tots els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: