Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà l’1 de juny una competició oficial de cubs de Rubik

El proper dissabte 1 de juny, l’Espai Jove La Nau acollirà el Vilafranca Open 2024, la primera competició oficial de cubs de Rubik que se celebrarà a la capital de l’Alt Penedès.

Aquesta competició de speedcubing està reconeguda per la WCA – World Cubing Association, tal com va explicar el seu promotor, el jove vilafranquí Pau Carbonell, que va estar acompanyat per la regidora de Joventut, Montse Arroyo, en la presentació.

La regidora va mostrar la seva satisfacció que Vilafranca pugui acollir una competició estatal d’aquesta especialitat i que se celebri a l’Espai Jove La Nau.

La competició consisteix a resoldre cubs de Rubik el més ràpid possible en igualtat de condicions entre els diferents competidors. Es faran dues competicions consecutives el dia 1 de juny. Al matí, de 12 a 16.30h es realitzarà la competició anomenada FMC 2024. Aquesta competició es realitzarà a tot al món simultàniament i en la categoria de 3×3 menys moviments. Aquesta categoria consisteix a trobar la solució d’una barreja en particular que tingui el mínim de moviments possibles durant una hora.

A la tarda tindrà lloc una competició més d’àmbit local i presencial que comença a les 17 i durarà fins a les 20.30h. Tindrà les categories de 3×3, 4×4 i 5×5. Al final hi haurà el lliurament de premis. Està previst que hi assisteixi el campió d’Espanya, Biel Salmons, de Sabadell.

La competició del matí està pensada per a competidors ja veterans. La de la tarda està pensada per tots els públics i les categories escollides són molt adequades per a competidors novells. Hi haurà espai per a públic espectador i acompanyants. L’edat dels competidors és generalment jove, de 13 a 30 anys, tot i que hi ha excepcions de competidors més grans o més petits.

El preu de la primera competició serà de 5€ que es pagaran en persona a l’arribada a l’espai. Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina de la competició.

La segona competició també tindrà un preu de 5€ que es paga quan es fa la inscripció a través de la web de la competició.

Les inscripcions estan obertes des del dia 2 de maig. En principi hi ha 50 places disponibles, que es podrien augmentar si calgués.

Hi ha un descompte del 15% pels socis i les sòcies de l’associació catalana de Speedcubing i també per als joves entre 13 i 30 anys de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: