Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cabanyes posa en marxa una comunitat energètica per facilitar l’accés a les renovables

La iniciativa és pionera a la comarca i ja s’han adherit 31 llars.

Les Cabanyes ha posat en funcionament, des del passat mes de març, una Comunitat Energètica, després de dos anys de treball, amb l’objectiu d’apropar-se a un model 100% renovable. Aquesta comunitat consisteix en el desplegament de dues instal·lacions fotovoltaiques de 158 panells, els quals despleguen una potència d’uns 86 kW i que eviten l’emissió d’unes 28 tones de CO2/any. Una instal·lació està situada al Centre Cultural Lúdic de 56,1 kWp i l’altra als Vestidors del Camp de Futbol de 30,80 kWp. El projecte va néixer de la iniciativa d’un veí del municipi que a la vegada és director del centre de recerca CITCEA-UPC, Daniel Montesinos. Montesinos explica que la comunitat energètica té la intenció d’empoderar el ciutadà.

Les Cabanyes és el primer municipi de la comarca en tirar endavant una iniciativa d’aquestes característiques. L’alcalde del municipi, Agustí Vallverdú, es mostra satisfet de ser-ne pioners i explica que des del primer moment van estar convençuts a posar en marxa aquest projecte en el que ja s’han adherit 31 famílies.

Per la seva banda, la regidora de medi ambient i sostenibilitat, Mariona Miret, afegeix que tot i que al municipi ja eren moltes les llars amb plaques fotovoltaiques, volien arribar a aquelles famílies que no havien pogut tenir-ne accés pel seu compte.

S´ha posat a disposició un total de 50kW per la ciutadania, on cada sol·licitant ha pogut escollir entre dues modalitats; participar amb 1kW o amb 0,5 kW. Cada participant troba en la seva factura l’energia generada associada de la seva participació en la comunitat, on aquesta energia generada li serà restada de forma automàtica del seu consum. A més, els membres de la Comunitat Energètica es beneficien d’una plataforma de gestió energètica que permet visualitzar les dades de consum, generació i estalvi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: