Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les AFA organitzen activitats diverses per facilitar la conciliació les tardes de juny

Les activitats de tarda a les escoles s’acabaran aproximadament per Sant Joan, quan començaran els casals d’estiu que oferiran alternativa d’oci durant el mes de juliol.

Amb l’arribada del mes de juny les escoles públiques fan jornada intensiva i, per tant, deixen de cobrir la franja de la tarda amb horari lectiu. La majoria dels centres, però, ofereixen activitats de lleure per poder donar cobertura des de les tres del migdia fins a les cinc de la tarda, la majoria organitzades per les associacions de famílies d’alumnes

Des de l’AFA del Cristòfor Mestre, la seva presidenta Jèssica Albújar explica que comencen a treballar en les activitats de les tardes de juny ja al mes d’abril i que demanen inscripcions al maig per tal de tenir una previsió de famílies que en faran ús i, així, poder contractar els monitors que facin falta.

Des del Baltà i Elias el coordinador de les tardes de juny, Iu Baldomà, apunta que enguany centraran les activitats en el medi ambient i el reciclatge i comenta com cada cop són més les famílies que apunten als seus fills i filles a les activitats en horari no lectiu.

L’escola Estalella i Graells és un altre dels centres educatius que, juntament amb l’associació de famílies, organitza activitats les tardes de juny, enguany centrades en les emocions i el poder de les paraules. Així, ofereixen opcions diverses que són del gust tant dels infants com de les seves famílies.

Finalment des del Dolors Piera la vocal de l’AFA, Gemma Morell, apunta que les activitats de les tardes de juny es fan, sobretot, per evitar més preocupacions a les famílies però que, a més, els infants descobreixen l’escola d’una forma diferent

Les famílies son les primeres que demanaven aquest tipus d’activitats un cop es va anunciar, ara ja fa uns quants cursos, que les escoles deixarien de fer classes les tardes del mes de juny.

Des de les famílies valoren també que les tardes de juny no només són un lloc per deixar els fils mentre es treballa sinó que s’organitzen activitats perquè aprenguin d’una forma divertida.

Les activitats de tarda a les escoles s’acabaran aproximadament per Sant Joan, quan començaran els casals d’estiu que oferiran alternativa d’oci durant el mes de juliol.

Tot i els esforços que fan des del les AFA, la jornada intensiva a les escoles acaba suposant un cost afegit per a les famílies i un problema important de conciliació en aquelles que no opten per a les activitats programades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: