Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les adopcions d’animals del CAAD disminueixen, alhora que augmenten els abandonaments

Tot i que la tendència d’adopcions de gossos i gats a l’estat és positiva, amb un augment del 20% en els darrers quinze anys, la situació al Penedès no és positiva, degut als problemes de saturació.

Des del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf (CAAD) expliquen que la tendència dels últims temps es negativa, amb una disminució dels casos d’adopció i amb un increment dels abandonaments i arribades de nous animals al centre.

Per revertir aquesta saturació, el CAAD va decidir organitzar aquest diumenge una jornada a Santa Margarida i els Monjos per promoure l’adopció de gossos acollits al centre, que ja superen els dos-cents casos.

La jornada va comptar amb dues passarel·les d’adopció per presentar els gossos al públic d’una manera amena, a més d’una xocolatada solidària a càrrec dels voluntaris del CAAD, els quals també van disposar d’una parada informativa per aquelles persones interessades en el voluntariat.

Segons el seu president, Toni Alsina, la tasca del grup es basa, principalment, en passejar els gossos acollits pels voltants del centre, amb l’objectiu que aquests animals surtin a l’aire lliure i redueixin el seu estrès; però també en fer moviment a les xarxes socials i en jornades com la celebrada aquest cap de setmana als Monjos, per tal de promoure no sols l’adopció, sinó també l’acollida.

Per Alsina, un dels principals motius d’abandonament de mascotes és l’educació, però també la falta de coneixement de les persones a l’hora de cuidar els seus animals. És per això, que la jornada d’adopció també va disposar d’un espai per donar consells a les persones que tinguin pensat adoptar i una sessió formativa per a infants i com relacionar-se amb els gossos.

Aquest últim acte va anar a càrrec de la veterinària Valentina Mariotti, qui també forma part del Servei d’Educació Canina que el CAAD posa a disposició per les persones adoptants, ja que a l’hora d’adoptar s’han de tenir clars alguns aspectes molt importants, com el temps d’adaptació dels animals a la seva nova llar.

La importància de donar temps als animals adoptats perquè s’adaptin també el corrobora la Cristina Alonso, voluntària del CAAD resident a Daltmar, que fa 5 mesos va decidir adoptar des del Centre d’Acollida de la Mancomunitat (CAAD) a l’Akia. Alonso assenyala, sobretot, que als animals adoptats se’ls ha de deixar explorar.

A l’Akia, per exemple, li han donat una nova vida, però ella també els hi ha donat a la seva nova família.

Per la Cristina i la seva família, el procés d’adopció va ser ràpid i àgil, a més de permetre donar una nova oportunitat a l’Akia per ser feliç i fer feliç. Una situació que espera que també es vagi reproduint amb altres animals del centre, que en molts casos ho han passat malament.

Tot i que les dades d’adopció i abandonament al Penedès i el Garraf són les que són, la Mancomunitat espera que amb jornades com la que va tenir lloc a Santa Margarida i els Monjos es pugui reduir la saturació del CAAD i que la població prengui consciència de la necessitat d’adoptar i fer-ho de la millor manera possible, tant pels adoptants com pels animals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: