Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dilluns de pluja general i continuada al Penedès

Dilluns de pluja general i continuada al Penedès

En tot l’episodi s’acumularan entre 40 i 60 litres a molts punts del país, puntualment 100 a les capçaleres de rius i pantans.

Arrenca la setmana amb inestabilitat i pluges arreu del territori català. De bon matí, un cop el vent de gregal ha encalmat, les pluges han entrat de mar cap a terra estenent-se a molts punts del país. Les precipitacions seran continuades, abundants i, localment, intenses. S’espera que al final de la jornada s’acumulin entre 40 i 60 litres al Penedès, un regal caigut del cel com fa temps que no teníem.

Aquestes precipitacions venen acompanyades d’un ambient fresc, les temperatures màximes, en molts casos, no superaran els 15 graus.

Dimarts estable, però amb la possibilitat d’algun ruixat de tarda
A partir de la pròxima matinada, les precipitacions s’aniran desplaçant i, demà, ja seran pràcticament història. No obstant això, el dia es llevarà amb un cel gris, però amb la tendència que s’obrin tímides clarianes al migdia. De cara a la tarda, però, no es descarta la possibilitat d’algun ruixat molt aïllat cap a l’extrem nord del Penedès, que seria de caràcter dèbil i de curta durada. A partir del vespre i nit, el cel serà estable, sense probabilitat de pluja per al Diabòlic.

Primer de Maig fresc i variable
A mitjan setmana i, concretament el primer dia del mes de maig, serà fred per l’època. En molts casos, les mínimes quedaran amb un dígit. Dimecres, però, ja serà un dia força més assolellat, amb la presència d’algunes nuvolades cap al migdia amb la possibilitat d’alguna tempesta a la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: