Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 7a edició del Dansòmetre comptarà amb el projecte ‘Era’ guardonat amb el Premi Delfí Colomer

El festival de dansa se celebrarà entre el 25 i el 29 d’abril a Vilafranca i comptarà amb espectacles de carrer i professionals i la participació de Quim Bigas com a coreògraf convidat.

Del 25 al 29 d’abril Vilafranca viurà la setena edició del Festival de Dansa, Dansòmetre, amb espectacles de carrer i espectacles professionals. El tret de sortida el donarà l’habitual exhibició d’escoles de dansa a diferents punts de la vila. Pel que fa al programa d’actes professionals, destaca la presència del coreògraf Quim Bigas que presentarà el projecte ‘Era’ creat conjuntament amb l’Esbart Rocasagna de Gelida i que l’any passat va guanyar el Premi Delfí Colomer. El president de l’esbart, Jordi Rossell, explica com es va iniciar aquesta col·laboració. Rossell explica que l’experiència ha estat molt profitosa ja que els ha ajudat a sortir de la zona de confort i poder ballar a peu de carrer.

Durant l’acte de presentació, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, ha destacat el treball de les companyies residents de l’Espai Jove La Nau i, per tant, la transversalitat entre les regidories de Cultura i Joventut. Una de les companyies residents a La Nau i participant al festival és la Companyia Sempre. Un dels seus components, el Nil Coral, ha reivindicat la importància de portar la dansa als carrers.

El festival es clourà el dia 29 amb l’espectacle ‘Era’ de l’Esbart Rocasagna i Quim Bigas a la plaça de la Vila. Anteriorment, el dia 26, es farà la conferència interactiva ‘L’enviró d’Era’ amb Quim Bigas i tot seguit un taller participatiu amb el mateix coreògraf. Altres espectacles que tindran cabuda al Dansòmetre són ‘El meu monstre’ de la companyia Las dueñas del balón, ‘Cita a cegues’ amb Sol Picó i Marco Mezquida o una ballada de sardanes amb diferents colles sardanistes de Vilafranca i comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: