Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Quim Bigas i Sol Picó, amb Marco Mezquida, protagonitzen la recta final del Dansòmetre

L’espectacle ‘ERA’ s’ha hagut de posposar a causa de la previsió meteorològica i es podrà veure a Vilafranca el 9 de juny, a les 18h, a la plaça de la Vila.

Quim Bigas és un artista que treballa en els camps de la coreografia, la dramatúrgia i els processos de documentació. Aquest any ha estat el coreògraf convidat a la setena edició del Dansòmetre, que està tenint lloc aquests dies a Vilafranca al voltant de la commemoració, el 29 d’abril, del dia mundial de la dansa.

Durant el darrer any i mig, Bigas ha estat treballant amb l’Esbart Rocasagna de Gelida la proposta ‘ERA’, que s’havia de representar aquest dilluns al vespre a la plaça de la Vila però que s’ha hagut de posposar a causa de la pluja.

Prèviament, l’artista va protagonitzar divendres a Cal Bolet la conferència L’Enviró d’ERA acompanyada d’un taller participatiu. Allà va parlar de com havia estat el procés de creació d’ERA.

D’altra banda, aquest diumenge al vespre, Cal Bolet era també l’escenari de la particular cita a cegues entre la ballarina i coreògrafa Sol Picó i el pianista Marco Mezquida. Sobre l’escenari explicaven una història d’amor sense paraules.
Sol Picó, Premi Nacional de Dansa l’any 2016, explicava com havia nascut ‘Cita a cegues’.

Marco Mezquida, per la seva banda, destacava l’entesa entre els dos que ha donat com a fruit la proposta.

El Dansòmetre ha tornat a reunir a Vilafranca multitud de propostes al voltant de la dansa, tot recordant el seu valor. Quim Bigas definia així el que suposa la dansa a la seva vida.

Un dels actes que estava previst per aquest diumenge dins el Dansòmetre, la ballada de sardanes, es va haver de suspendre per la pluja.
‘ERA’ tindrà una nova data. Serà el diumenge 9 de juny, a les 18h, a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: