Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els equips de bàsquet encaren un decisiu últim mes de competició després de Setmana Santa

Monjos i Xamba buscaran assegurar la permanència a Primera Catalana. A Segona Catalana, el Casal té l’ascens ben encarat i el Gelida apurarà les opcions de pujar.

Després d’un parèntesi de dues setmanes sense lliga, aquest cap de setmana els equips comarcals de les principals categories de bàsquet tornen a l’acció. Per davant un mes de competició, sis jornades amb moltes coses en joc.

En el cas dels equips de Primera Catalana, l’objectiu passa per mantenir la categoria. En clau masculina, any complicat pels Monjos, amb canvi d’entrenador inclòs a inici del curs. Ratxa irregular en el que portem d’any, amb 4 victòries i 5 derrotes, que deixen l’equip amb una victòria de marge sobre el descens.

En les sis jornades que queden, 4 són partits contra rivals directes; aquest diumenge, a les 17:30h, contra el Morell, que té només una victòria més, i després partits contra els immediats perseguidors: Esparreguera, Sant Just i Pallejà. En la penúltima jornada, l’equip s’haurà de veure les cares amb el líder.

A la Primera Femenina, situació pràcticament idèntica pel Xamba, amb un calendari encara més assequible. Sis partits contra els rivals de la zona baixa, al igual que les vilafranquines, lluitant per la permanència. L’equip taronja, cinquè per la cua, jugarà contra els quatre últims, els del descens. També es veurà les cares amb els dos equips situats just per sobre a la taula, amb una victòria més: l’AESE i, aquest diumenge a les 19:15h, el Morell.

A la Segona Catalana, el Casal vol certificar l’ascens i el Gelida apurar les seves últimes opcions de pujar. Els vilafranquins són líders amb només una victòria d’avantatge sobre segon i tercer. Quart és el Gelida, a dos del líder, i amb un calendari assequible: amb 5 dels 6 últims partits contra equips de la meitat baixa de la taula. Per la seva banda el Casal es focalitza sobretot en els compromisos contra l’AESE B, tercer; i el Manyanet Molins i l’ASME, cinquè i setè, a tres triomfs de distància.

Mentre el Gelida ha d’esperar derrotes dels equips capdavanters, el Casal depèn de sí mateix per pujar a Primera Catalana.

Diumenge les 16:15h el Gelida visita el Sant Jordi Rosa, i les 19h, el Casal rebrà el Castellbisbal B.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: