Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Bolet acull l’obra ‘Altsasu’, basada en els fets reals de la petita localitat navarresa

Aquest passat divendres al vespre, la companyia basca La Dramática Errante va presentar al Teatre de Cal Bolet ‘Altsasu’.

L’obra, finalista a millor espectacle de teatre i a millor autoria teatral als Premis Max 2023, relata els aldarulls produïts a les portes del bar Koxka de la localitat navarresa d’Altsasu l’any 2016, entre uns veïns i dos Guàrdies Civils. Uns fets, que van finalitzar amb penes de presó i amb el poder judicial de l’estat en qüestió.

Interpretat per Aitor Borobia, Nagore González, Ane Pikaza i Egoitz Sánchez, l’espectacle compta amb un escenari minimalista i una gran quantitat de papers, representats per tan sols ells quatre. Un repte, que segons la mateixa Pikaza ha sigut el més complicat d’afrontar durant l’obra.

Amb una duració de poc més d’una hora i mitja, ‘Altsasu’ no sols pretén simular de manera teatralitzada els fets succeïts l’any 2016, sinó també mantindre en la memòria la baralla al bar Koxka, que en un dia i mig es va convertir en un cas d’estat, i Altsasu en un plató de televisió.

La representació de l’obra dirigida per la dramaturga María Goiricelaya va tenir una molt bona acollida, amb un Teatre de Cal Bolet ple de gom a gom.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: