Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

21 centres de l’Alt Penedès participen a la semifinal del XXè Certamen de Lectura en Veu Alta

Els educadors destaquen la importància de la lectura en veu alta per a millorar la fluïdesa i desenvolupar una bona comprensió crítica així com el gaudi dels textos literaris.

Aquest divendres s’ha celebrat a l’Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca la vintena edició del Certamen de Lectura en Veu Alta escolar i que ha comptat amb la participació de 21 centres de l’Alt Penedès i 68 lectors i lectores. Tal i com explica des del Servei Educatiu de l’Alt Penedès, Rosa Vidal, els centres d’ensenyament participants han fet prèviament una selecció dels alumnes que participen a la semifinal del certamen. Un certamen que pretén fomentar la lectura a diari.

El Jaume Ferrer és professor de llengua i literatura catalanes i responsable del pla de lectura de l’Eugeni d’Ors. A l’institut compten amb mitja hora de lectura individual i silenciosa dins l’horari lectiu però Ferrer destaca la importància també de la lectura en veu alta.

Ferrer creu que és important que els alumnes el dia de demà no només siguin bons lectors sinó que també tinguin una bona comprensió crítica i que gaudeixin dels textos literaris.
En el certamen de l’Alt Penedès s’escull un total de cinc finalistes que aniran a la final territorial celebrada a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: