Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Què és la pols en suspensió i quins perills té per a la salut?

Què és la pols en suspensió i quins perills té per a la salut?

La calitja és un fenomen típic en zones pròximes al continent africà, com les Illes Canàries.

Portem un parell de dies parlant de la pols en suspensió provinent del Sàhara, que ens està deixant unes sortides i postes de sol ben terroses. Aquest fenomen, conegut com a “calitja”, és típic en zones pròximes al continent africà, com les Illes Canàries.

Ara que estem vivint una fora invasió d’aquestes partícules, és important saber que pot afectar la qualitat de l’aire i provocar problemes de salut a les persones exposades. Les partícules de pols del desert del Sàhara poden contenir substàncies irritants i contaminants que poden provocar irritació respiratòria i altres problemes de salut. Per tant, és força probable que durant aquests dies notem els ulls més secs de l’habitual i amb picor tant a la visibilitat, el nas com a la gola. És, per això, que no es recomana fer exercici a l’aire lliure en episodis d’alta contaminació i, encara més, les persones que pateixen alguna malaltia de caràcter respiratori.

La bona notícia, però, és que a partir de demà i, especialment dissabte, la qualitat de l’aire tendirà a millorar amb la retirada d’aquesta pols sahariana i l’entrada d’un canvi de temps que ens portarà inestabilitat amb algunes precipitacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: