Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Presentats els actes de commemoració dels 120 anys del FC Vilafranca

Presentats els actes de commemoració dels 120 anys del FC Vilafranca

Entre els actes més destacats, figura un triangular entre Vilafranca, Barça Atlètic i Olot (10 d’agost) o el partit de Festa Major contra un equip de 1a, 2a o 1a RFEF.

Aquest 2024 serà un any molt especial pel degà penedesenc, marcat per la celebració dels 120 d’existència. Aquest dimarts al vespre la Sala Zazie del Casal de Vilafranca, entitat que també celebra 120 anys, ha acollit la presentació dels actes que el club durà a terme per commemorar aquesta efemèride.

A partir d’aquest 6 de març, comença el 120 aniversari al club, que posarà molt d’èmfasi en el lema #FemCentVint (hashtag que també empraran a les xarxes socials). El 6 de març és una data especial, al ser el dia que va tenir lloc el primer partit de futbol documentat a la vila, fa 120 anys, entre dos equips locals, un vestit de verd i un altre grana.

La celebració es simbolitzarà amb el logotip commemoratiu, dissenyat entre tots els membres de la junta i de la comissió del 120 aniversari. És només una de les moltes accions que es duran a terme.

Manel Ortiz (president del FC Vilafranca) i Gemma Romeu (regidora d’esports) sostenen el logotip del 120 aniversari del club.

Entre els plats forts destaca el triangular que disputaran el Vilafranca, el Barça Atlètic i la UE Olot, el 10 d’agost. El motiu? Es tracta de tres clubs que van tenir vinculació amb Hans Gamper (fundador del FC Barcelona, alhora amb gran amistat amb la família Berger, impulsora del FCV, i que mantenia amb una estreta amistat amb el capità de l’exèrcit Peris de Vargas, amb el qual va impulsar la fundació de l’Olot).

Al partit de Festa Major, el dia 28 d’agost, l’entitat està tocant moltes portes, i intentarà portar a la vila un rival de 1a Divisió, 2a Divisió o 1aRFEF. Un partit que ja es disputarà amb la nova gespa que s’instal·larà al Municipal aquest estiu.

Al llarg dels propers mesos també es duran a terme reconeixements als 10 socis més antics, també als ex-presidents encara vius, i a la familia Fos, provinent de la localitat valenciana de Sueca, i vinculada al club des de fa 50 anys.

El centenari també vol servir per rememorar l’estret vincle del club i la vila amb la localitat de Tossa de Mar. L’any 1931 el Vilafranca es desplaçava a Tossa per disputar un partit que finalment va acabar ajornat. En el viatge de retorn, l’expedició vilafranquina patia un accident de trànsit que va costar la vida a un directiu i un jugador. El poble de Tossa de Mar es va bolcar en el rescat dels membres del club i, per aquest motiu, Vilafranca va donar el nom de Tossa de Mar al carrer que encara ara porta el seu nom (i on estava ubicat l’antic camp de futbol).

El club vol organitzar una sortida-excursió a Tossa de Mar, per visitar el carrer de Vilafranca del Penedès (carrer que es va denominar així pels fets ocorreguts), fent ruta per la vila i jugar un amistós amb la UE Tossa de Mar. La regidora d’esports, Gemma Romeu, s’ha compromès a instal·lar una placa commemorativa dels fets al carrer Tossa de Mar.

Paral·lelament, es realitzarà una trobada d’exjugadors, ex-entrenadors i ex-membres del club. L’entitat colocarà lones al centre de Vilafranca, per a recordar els 120 anys, i es publicarà un post setmanal a les xarxes socials, donant a coneixer la història del club.

La cosa no queda aquí. L’entitat treballa per organitzar una xerrada/col·loqui amb un periodista o jugador de renom, per tractar la temàtica ‘El futbol d’abans envers l’actual’. Fins i tot es planteja la idea de celebrar un concert o altres esdeveniments que aniran sorgint.

La comissió del 120 aniversari està formada per:

– Lluís Montaner (vicepresident del FC Vilafranca i coordinador de la Comissió).

– Josep Maria Batet (cronista, historiador i autor del Llibre del Centenari del FC Vilafranca).

– Antoni Carbó (col·laborador i locutor a Ràdio Vilafranca dels partits del degà penedesenc).

– Joan Tutusaus (medionenc, fervent seguidor incondicional del Vila i autor del llibre del 75è Aniversari del CF Mediona).

– Isidre Barrado (exdirectiu i des de fa ja molts anys la veu de la megafonia al camp Municipal).

– Marc Izquierdo (exdirectiu de la nostra entitat, membre dels Castellers de Vilafranca i administrador de la Festa Major del 2016).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: