Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més d’un centenar de persones s’han mobilitzat en suport d’Adrián Sas

El Suprem ha confirmat la condemna de 3 anys i 6 mesos de presó imposada a Adrián Sas el dia que s’ha aprovat la llei d’amnistia

Més d’un centenar de persones s’han mobilitzat pels carrers del centre de Vilafranca per donar suport al cas d’Adrián Sas. La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat avui dijous la condemna de 3 anys i 6 mesos de presó imposada a l’activista vilafranquí per delictes d’atemptat i lesions per “colpejar amb un pal al cap dos mossos d’Esquadra quan participava en una protesta davant del Parlament de Catalunya l’1 d’octubre del 2018”. Sas, que es converteix en el primer pres polític per les mobilitzacions, ha confirmat que no és casualitat que la sentència del seu cas hagi sortit el mateix dia que s’ha aprovat la llei d’amnistia.

L’advocat de Sas, David Aranda, ha donat per fet que el vilafranquí no haurà de complir els tres anys i mig de presó. Caldrà veure el redactat final que tindrà la llei un cop vagi al Senat i retorni al Congrés. Tanmateix, Sas es manté ferm i no confia en les promeses, tot i que la llei d’amnistia el podria beneficiar, confirma que ‘la lluita col·lectiva segueix als carrers’.

Amb tot, després de llegir parlaments per part del Grup de suport a Adrián Sas ha convocat una manifestació dissabte a Barcelona i s’han manifestat pels carrers del centre de la vila per demostrar el seu suport al veí vilafranquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: