Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cas d’Adrián Sas podria entrar en la Llei d’Amnistia, però serà dels més difícils d’encaixar

Aquest dijous es va aprovar la Llei d’Amnistia al Congrés de Diputats i poques hores després el Tribunal Suprem confirmava la condemna de 3 anys i 6 mesos de presó imposada a Adrián Sas.

La reacció a aquesta resolució no es va fer esperar a Vilafranca i a les vuit del vespre més d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça de la Vila per donar suport a l’Adrián Sas.
Sas es manté ferm i no confia en les promeses, tot i que la llei d’amnistia el podria beneficiar insisteix en que ‘la lluita col·lectiva segueix als carrers’.

La Sala Penal del Tribunal Suprem confirmava la condemna de 3 anys i 6 mesos de presó imposada a l’activista vilafranquí per delictes d’atemptat i lesions per “colpejar amb un pal al cap dos mossos d’Esquadra quan participava en una protesta davant del Parlament de Catalunya l’1 d’octubre del 2018”. L’advocat de Sas, David Aranda, ha donat per fet que el vilafranquí no haurà de complir els tres anys i mig de presó. Caldrà veure el redactat final que tindrà la llei un cop vagi al Senat i retorni al Congrés.
El membre de Vilafranca en Comú, David Espinola, és assessor del grup dels Comuns al Congrés i ha participat en les negociacions de la llei. En el transcurs de la tertúlia La Rambla de Penedès TV, ha explicat que el de l’Adrián Sas és un dels casos més difícils d’encaixar a la llei, perquè es contempla l’excepció d’haver ocasionat danys físics de gravetat.

Aquest dijous a la plaça de la Vila es van llegir parlaments per part de del Grup de suport a Adrián Sas, i tot seguit es va iniciar una manifestació pels carrers del centre de la vila per demostrar el seu suport al veí vilafranquí. També està prevista una altra manifestació de suport a Barcelona aquest dissabte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: