Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’escalada en bloc torna a brillar amb la celebració del Vilabloc set anys després

56 persones van participar en la desena edició del Vilabloc, que no es celebrava des del 2017. El nou local del CEP va acollir la jornada es passat dissabte.

El passat dissabte dia 9 es va celebrar la 10a edició del Vilabloc, competició d’escala en bloc, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès i que es va celebrar per primera vegada a les instal·lacions del nou local de l’entitat del carrer Pere el Gran.

El fet de recuperar el Vilabloc després de set anys sense celebrar-se, va comportar el retorn de l’escalada de primer nivell català a Vilafranca. Un total de 56 participants es van repartir en les 4 categories competitives establertes.

El Vilabloc és una competició d’escalada en bloc: una disciplina que no requereix l’ús de material de seguretat, únicament un matalàs al terra per amortiguar la possible caiguda. Aquest dissabte, la cinquantena de participants en aquesta desena edició van poder gaudir d’aquest esport enmig d’un ambient competitiu i molt familiar.

El Vilabloc estava integrat per 4 categories adaptades a diferents nivells d’exigència. Després d’una primera fase, els sis millors de cada categoria passaven a la final.

A les categories absolutes, Ivet Rodríguez i Roberto Delle van ser els guanyadors. A les de promoció, Mar Vicente i Aleix Via ocupaven el primer esgraó del podi.

A nivell organitzatiu i competitiu el Vilabloc no té res a envejar a competicions federades o de la Copa Catalana. Això sí, la competició es desenvolupa enmig d’un ambient proper i agradable pels participants.

Més oferta per pràcticar l’escalada i la designació de l’escalada com a discplina olímpica han estat factors clau pel creixement d’aquest esport. A Vilafranca els inicis van ser a sales petites de boulder, precursores de grans espais actuals com La Bauma i el rocòdrom del CEP, espai que va acollir el desè Vilabloc.

Les classificacions finals per categories són les següents:
Categoria femenina absoluta:
1- Ivet Rodríguez
2- Marieta Cartró
3- Núria Casas

Categoria masculina absoluta:
1- Roberto Delle
2- Quim Arbós
3- Pablo Díaz

Categoria promoció femenina:
1- Mar Vicente
2- Núria Càlix
3- Carlota López

Categoria promoció masculina:
1- Aleix Via
2- Isaac Gonzalez
3- Ton Terrades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: