Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La maquinària electoral es posa en marxa al Penedès per afrontar les eleccions del proper 12M

Fa pocs dies hi havia un convenciment més o menys generalitzat que els pressupostos de la Generalitat s’acabarien aprovant, però finalment no ha estat així.

I, com era de preveure, la manca de pressupost ha portat a una convocatòria electoral anticipada, tot i que el que més ha sorprés ha estat l’anunci tant immediat.
Des del PSC, el portaveu del govern de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, explica que els ha sorprés que finalment no es poguessin aprovar els pressupostos de la Generalitat i encara més la immediata convocatòria d’eleccions. També recorda que per els ajuntaments sempre és millor que la Generalitat disposi d’uns nous pressuostos.

Per part de Junts, la regidora de l’Ajuntament de Vilafranca, Olga Cuesta, assenyala que la situació no els ha agafat per sorpresa, i que la convocatòria d’eleccions és lògica, atès que hi ha un govern en minoria. Cuesta parla del tacticisme electoral.

Per la seva part la diputada gelidenca d’ERC, Lluisa Llop, lamenta que no s’hagin aprovat els pressupostos. Considera una sorpresa renunciar a disposar de més partides per coses necessàries per a la societat com la salut, la seguretat o l’educació.
Lluisa Llop recorda, per exemple, que el pressupost contemplava una partida de 1.045 M€ per fer front a la sequera.

En canvi, la regidora vilafranquina portaveu de la CUP, Marta Soler, considera que el govern de Pere Aragonés ha fracassat per fiar-ho tot en un pacte amb el PSC, i estar més pendent de les negociacions amb Madrid que dels problemes de Catalunya.

En nom de Vilafranca en Comú, Ramon Arnabat, considera que la convocatòria electoral era la sortida més lògica, tot i que no preveia que fos tan ràpida. Arnabat ha volgut assenyalar que la responsabilitat que no s’aprovés el pressupost és del govern.

I per part del Partit Popular, l’aclalde de Pontons i secretari general del PP a Barcelona, Josep Tutusaus, assenyala que ja contemplaven entre les possibilitats el fet que no s’aprovés el pressupost i que es convoquessin eleccions. I ho considera una oportunitat per fer un canvi al govern de la Generalitat.

En definitiva totes les formacions polítiques comencen a engegar ara la maquinària electoral amb la vista posada en el proper diumenge 12 de maig, data electoral decidida aquest dimecres per part del presient de la Generalitat, Pere Aragonés, en veure que no prosperaven els pressupostos de la Generalitat per el 2024.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: