Dilluns, 29 d'abril de 2024

El Xamba s’allunya del descens amb dues victòries consecutives contra equips de la zona alta

La setmana anterior, les vilafranquines superaven el Vilabàsquet Viladecans (6è) a a domicili i aquest diumenge imposaven la seva llei al Pavelló Nou davant el Sant Just (4t).

Triomf de prestigi del Xamba, que superava al Sant Just, equip del top5, i que es troba en plena lluita per la tercera posició. Les vilafranquines, amb un dels millors partits de la temporada, s’imposaven per 53 a 51, tot i arribar a guanyar per 12 punts, al tercer quart.

Després d’un primer parcial molt tímid per part dels dos equips, amb 9-10, al segon quart, el Xamba posava la directa. 20-9 abans del descans, que situava un marcador de 29 a 18.

A la segona meitat, el Xamba gestionava l’avantatge i arribava a la màxima diferència del partit, de +12 a favor, però el Sant Just apretava i baixava dels 10, amb el 40 a 32 per començar l’últim quart.

Un últim quart encara més disputat, en què es va patir fins el final per signar el 53 a 51 final i sumar el segon triomf consecutiu. El Xamba va haver de fer front a una bona defensa zonal de les visitants.

Una gran victòria per les vilafranquines, que tot i el patiment final, van anar sempre per davant al marcador des de l’inici del segon quart.