Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Molta participació a la primera jornada presentació de l’ESO dels instituts de Vilafranca

Unes 300 persones de forma presencial i 200 per youtube han seguit la jornada conjunta de presentació de l’ESO dels instituts de Vilafranca .

Aquest dijous L’Auditori Maria Rosa Juncosa acollia per primera vegada una jornada conjunta dels cinc instituts públics de Vilafranca per oferir una informació coordinada entre tots els centres, i facilitar l’arribada de tota la informació a les famílies interessades.
L’acte comptava amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, Pilar Rodríguez, que qualificava la trobada com una fita sense precendents.

Cada curs, els centres educatius de secundària organitzen jornades de portes obertes amb l’objectiu que les famílies que han d’iniciar l’ESO puguin tenir el màxim d’informació. Habitualment a cada centre es feia una reunió amb la direcció per explicar la seva oferta de forma general. En ser cinc els instituts, es feia difícil que les famílies poguessin anar a tots els centres per rebre la informació. Des dels instituts ja feia temps que estaven pensant en trobar una fòrmula per resodre aquesta circumstància.

La jornada estava organitzada pels instituts de la vila, els Serveis Territorials d’Educació al Penedès i l’Oficina Municipal d’Escolarització.

Comptava amb la participació dels directors i directores dels Instituts Eugeni d’Ors, Alt Penedès, Milà i Fontanals, l’institut nou de Vilafranca i Vilafranca 2, i estava moderada per el periodista de Ràdio Vilafranca i Penedès TV , Sergi Ansón.
Les famílies van respondre a la proposta. Unes 300 persones van assistir a l’acte i , a més, la jornada es podia seguir a través del canal de yotube de Penedès TV, amb un seguimet de 200 connexions.
En el moment d’entrar a l’auditori els pares valoraven de forma positiva la iniciativa i alguns dels presents ens explicaven que és el que valoren a l’hora de triar institut.

L’acte es va cloure amb una intervenció de la regidora d’Educació, Gemma Romeu. La regidora assenyala que la nova iniciativa s’ha fet per donar suport a les famílies a l’hora d’escollir centre.

Gemma Romeu també ha volgut destacar el treball previ realitzat per l’Oficina Municipal d’Escolarització, per facilitar el procés d’inscripció als centres.

Posteriorment, cada institut oferirà una jornada de portes obertes que es convertirà en una visita a les instal·lacions del centre i servirà, també, per mostrar els seus projectes més específics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: