Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 700 alumnes participaran a la campanya ‘Després de l’ESO què?’

Es faran tres xerrades i taules rodones a l’Espai Jove La Nau els dies 29 de gener i 5 i 6 de febrer.

El Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, a través del Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ) i en el marc del Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES), organitza una nova edició de la campanya Després de l’ESO… Què? Aquesta campanya, que té lloc des del gener i s’allarga fins al mes d’abril de 2020, s’adreça als i les joves que acaben l’Ensenyament Secundari Obligatori amb l’objectiu de donar informació i suport en l’orientació d’aquests estudiants sobre les opcions que tenen un cop finalitzin l’ESO, l’hagin aprovat o no. La campanya compta amb la participació de tots els Centres Educatius de Secundària de la vila en el ventall d’activitats organitzades com són xerrades concertades amb els centres i visita a la mostra educativa; xerrades obertes a alumnat i les seves famílies o el servei d’assessories individuals.
En les xerrades concertades amb els centres educatius es tracten les diferents opcions d’estudis: batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció o proves d’accés, entre altres, i es posa especial èmfasi en l’oferta educativa a Vilafranca i a la comarca. L’objectiu de la xerrada és informar a l’alumnat, principalment de 4t d’ESO, sobre totes les opcions que té i presentar totes les possibilitats que es troben al seu abast en aquest moment. Per altra banda, es continua amb les tres xerrades i taules rodones en horari de tarda/vespre i obertes a tothom, adreçades a l’alumnat i a pares i mares. Aquestes xerrades tindran lloc els dies 29 gener i 5 i 6 de febrer, i es realitzaran a l’Espai Jove La Nau. La primera de les xerrades, el dia 29, serà ‘Després de l’ESO…què? El procés de decisió’ a càrrec de la psicòloga Lidia Costa i tractarà sobre les diferents opcions en acabar la secundària i una part més encarada a l’orientació i, sobretot, quins aspectes cal tenir en compte a l’hora de decidir i triar els estudis més adients. La segona xerrada tindrà lloc el 5 de febrer i serà una taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ Núria Mallofré amb alumnat de cicles formatius de la comarca. La tercera jornada serà una nova taula rodona, també a càrrec de la Núria Mallofré, però en aquest cas amb alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.
També des del SIAJ s’ofereix la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre una orientació més individualitzada. I enguany s’està treballant també en una formació específica adreçada al professorat, amb l’objectiu d’oferir un espai de treball comú per orientar després de la secundària obligatòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: