Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició ‘Crònica d’una pinzellada’ acosta l’obra de Vives Fierro al Fòrum Berger Baleguer

La mostra ‘Cronologia d’una pinzellada’; estarà exposada fins al 17 de març a l’Espai Cultural Fòrum Berger, en els horaris habituals de la sala.

Antoni Vives Fierro, nascut a Barcelona l’any 1940, ha convertit l’art com a part integral de la seva existència, és un artista especialitzat en paisatges urbans i se’l coneix per ser el pintor de les Barcelones; en totes les seves facetes i escenaris.

La mostra que es va inaugurar el passat 9 de febrer a l’espai cultural del Fòrum Berger Balaguer pretén ser un recull de la seva obra que permet fer-se una idea global de la seva trajectòria.

Els seus fills Max i Clàudia van ser presents en la inauguració, i es mostraven il·lusionats per aquesta antològica que permetrà al públic penedesencs acostar-se a conèixer l’obra de Vives Fierro. Un paisatgista urbà, com el definien, entre el post-impressionisme i l’expressionisme.

Col·leccionista de ciutats com Londres, Venècia, Nova York i l’Havana… cròniques visuals i subjectives de figuració urbana i realista. Olis on l’artista adhereix cartons, retalls de diari i revistes que creen una atmosfera d’irrealitat sota una pinzellada enèrgica d’estil postimpressionista.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngels Dalmau, es mostrava satisfeta de poder tenir una exposició com aquesta a la capital de l’Alt Penedès, tot recordant el vincle del pintor amb la vila i la comarca; però també destacant la seva faceta cosmopolita i el fet de ser un dels millors pintors de la seva generació.

Aquesta exposició fa una pinzellada cronològica sobre les seves obres amb una selecció de la seva col·lecció particular, des dels seus inicis, una trajectòria que parteix de la seducció poètica de la realitat, dels paisatges, per passar al moviment de les escenes, tant si es tracta dels Encants de Barcelona, com els carrers de Londres, París, Venècia i tantes altres ciutats pintades, i del seu estimat Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: