Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Hybris & Nemesis’, de Dominique Gaucher, porta la catàstrofe a la Capella de Sant Joan

Divendres al vespre tenia lloc a la Capella Sant Joan la inauguració de l’exposició ‘Hybris & Nemesis’, de l’artista canadenc Dominique Gaucher.

Durant més de vint-i-cinc anys, Gaucher ha treballat com a pintor i escultor per a importants estudis cinematogràfics i publicitaris, així com en esdeveniments a gran escala. Però el que va captar el seu interès va ser el cantó ocult dels grans llenços amb què treballava: els seus accidents, les seves imperfeccions. A partir d’aquí va explorar artísticament la idea dels excessos que la humanitat comet contra el planeta i les seves conseqüències catastròfiques. Així, la seva obra aborda tant la Hybris, la desmesura de l’orgull i l’arrogància, com la Nemesis, la justícia divina, tot traslladant el caos de la catàstrofe als seus treballs.

La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, explicava durant la inauguració que portar les enormes obres de Gaucher a Vilafranca ha estat tota una odissea. Dalmau també recordava que ‘Hybris & Nemesis’ complementa molt bé l’exposició ‘Petromasculinitats’ que es pot visitar a la sala dels Trinitaris.

‘Hybris & Nemesis’ està comissariada per la dissenyadora i interiorista Emma Atman. L’exposició es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al diumenge 12 de maig, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: