Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Rua dels Monjos ha comptat enguany amb una reina de Carnaval, i un tram tranquil

Amb una participació de 21 grups, la rua dels Monjos es manté com a una de les més lluïdes de l’Alt Penedès, afegint-t’hi el fet de fer-se en horari matinal que la fa més familiar.

Diumenge al matí Santa Margarida i els Monjos va tornar a acollir una lluïda rua de carnaval, amb la participació d’un bon nombre de carrosses que van voler compartir l’ambient de gresca i disbauxa d’aquesta festa. En total eren 16 carrosses i 5 comparses d’arreu de la comarca.

Com és habitual és una rua molt familiar, que es fa en horari matinal i que ha permès veure la gran diversitat de temàtiques que han portat els diferents grups que hi han participat.

Una de les temàtiques que s’ha repetit aquest any ha estat el món egipci. Un exemple la carrossa del grup La Rauxa, de La Granada. Cristina Barros és una de les fundadores d’aquest grup.

Les temàtiques però són molt diverses, i en el cas de la carrossa que venia de Guardiola de Font-rubí havien apostat per centrar-se en una llegenda local, la del Castellot del seu municipi. Marcel Zumeta, és membre d‘Un poble de llegenda’.

La majoria de carrosses acostumen a comptar amb grups nombrosos. En el cas de La Rauxa són un centenar. Clàudia Rojas, una de les seves components, destaca el bon ambient.

En el cas de la rua dels Monjos l’ajuntament va decidir apostar per fer un tram tranquil que es va ubicar a la zona de sortida, al carrer Eugeni d’Ors abans d’arribar a l’Avinguda de Catalunya. Una zona on es va demanar a carrosses que baixessin el volum de la música.

Aquest any a més, la rua de Santa Margarida i els Monjos estava encapçalada per una reina del Carnaval que obria la comitiva acompanyada d’una batucada.

Aquest cap de setmana tots els participants en les rues de carnaval a la comarca han hagut de patir l’inconvenient del vent que ha bufat amb intensitat en alguns moments; i també la pluja que va caure en algunes zones divendres a la nit.

Als Monjos diumenge va passar així, i això comportava que sobre tot algunes parts dels vestuaris se’n veiessin afectats. Cristina Barros però, comenta que tot i que siguin factors que els afecten, res els fa parar de ballar.

Un cop passat aquest primer cap de setmana, els amants del carnaval ja es preparen per una altra de les cites importants de cara a dimecres de cendra, amb l’enterrament de la sardina. I quedaran encara algunes rues més a la comarca, com per exemple divendres a la nit a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: